Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenwerking Lodewijckx Groep en de Van Beek Group

Hierbij willen wij u op de hoogte brengen dat de familiebedrijven Lodewijckx Groep en de Van Beek Group de krachten bundelen en per 20-12-2019 de samenwerking geformaliseerd hebben.
Door deze samenwerking krijgt de Lodewijckx Groep de mogelijklijkheid om door te groeien naar de volgende fase en het geeft de Van Beek Group toegang tot nieuwe markten.

De Lodewijckx Groep is een familiebedrijf dat uitgegroeid is tot een vooraanstaand leverancier van hoogkwalitatieve eieren en eiproducten. Hiertoe behoren de merken Cocovite (vloeibare eiproducten), Pulviver (eipoeders) en verpakte schaaleieren – vanuit het bedrijf Euro Ei, met het Ovyta merk ei.
De afgelopen jaren heeft de Lodewijckx Groep zich gespecialiseerd en een sterke positie opgebouwd op de groeiende foodservicemarkt in Noordwest Europa en de Belgische retailmarkt.  De Lodewijckx Groep heeft hierbij vernieuwende producten in kleinverpakking voor de foodservicemarkt ontwikkeld, zoals lang houdbaar eiwit, roereimix en pannenkoekenmix.

De Van Beek Group is een onafhankelijk familiebedrijf met 100 jaar historie, met een combinatie van gespecialiseerde bedrijven in verse eieren en eiproducten. Onderdeel van de Van Beek Group zijn: het bedrijf Bouwhuis Enthoven, een wereldwijde speler in eiproducten, de bedrijven Moos Butzen (DE); Drei Gleichen Ei (DE) en Gebroeders van Beek (NL) – voor verpakte verse eieren en gekookte/geverfde eieren, en het bedrijf Newtricious voor Egg & Protein research met gezondheidstoepassingen.
De Van Beek Group heeft zich gespecialiseerd in verse eieren voor de retailmarkt, daarnaast in functioneel onderscheidende eiproducten, die aanvullend zijn voor de Lodewijckx Groep. De onderscheidende eiproducten zijn o.a. pharmaceutisch lysozyme, eiwit-isolaat voor sportvoedingfabrikanten, om daarmee de structuren van sportrepen te verbeteren; en speciale eiwitten voor vegetarische producten. 

De specialisatie van de Lodewijckx Groep op de foodservicemarkt -met haar unieke producten in kleinverpakking en de sterke positie op de Belgische retailmarkt- zijn geheel aanvullend voor de Van Beek Group en sluiten aan bij het internationaal karakter van dit bedrijf. Dit biedt haar klanten zodoende een uitgebreider portfolio, meer mogelijkheden voor klantspecifieke producten en het verdere ontwikkeling van nieuwe martksegmenten. Tevens ontstaat er een bredere basis voor innovatie- en onderzoeksmogelijkheden.

De heren Guy en Bert Lodewyckx blijven werkzaam voor de Lodewijckx Groep, waarbij de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen blijft van de heer Bert Lodewyckx. De Lodewijckx Groep behoudt binnen de Van Beek Group haar zelfstandigheid en eigen identiteit.

Met hartelijke groet,

Ronald van Beek
Van Beek Group

Voor contact:  Hanneke Bloem – hanneke.bloem@gebrvanbeek.nl